Fizioterapevt Anže Sirc

O meni

Anže Sirc

Predstavitev

 • Študij fizioterapije opravil na Visoki šoli za zdravstvo v Ljubljani.
 • Zaposlen na Ortopedski kliniki Ljubljana, kjer sem se specializiral v fizioterapiji na področju ortopedije, spoznal operativne tehnike, možne zaplete… Večletno delo na kliniki v zgodnji pooperativni fazi, mi daje odličen temelj za razumevanje in vodenje rehabilitacije pacientov v ambulanti fizioterapiji na polikliniki Ljubljana, kjer trenutno izvajam nadaljnjo rehabilitacijo po ortopedskih, travmatoloških operacijah, predpriprave na operacijo, konzervativne terapije (težave zaradi hernije diska, stenoze spinalnega kanala, poškodbe rotatorne manšete ramenskega sklepa, poškodbe kolenskega sklepa, zvina gležnja, natrganih mišic…), korekcije slabe drže, itd.
 • Poleg izobraževanja/nadgrajevanja na strokovnem področju, redno delam tudi na osebnostnem razvoju.
 • V prostem času uživam v kulturnih dejavnostih (KUD Pod Lipo Adergas) in rekreativnem športu (tek, kolesarjenje, plezanje, veslanje, odbojka, nogomet, tek na smučeh, funkcionalna, preventivna in terapevtska vadba, itd). Tako spoznavam psiho-fizične sposobnosti telesa in to prenašam v fizioterapevtsko obravnavo.
 • Sodelujem z vrhunskimi športniki (reprezentance, klubi, posamezniki).

Področja izobraževanj in terapevtske tehnike

 • Cyriax terapevt (ortopedska in manualna medicina hrbtenice in udov)
 • Manipulacije fascij (obravnava fascij)
 • Trigger točke (obravnava mišic)
 • Mulligan koncept (obravnava sklepov)
 • Mobilizacija živcev (obravnava živcev)
 • Live arthroscopy festival (prikaz operativnih tehnik; vstavitev umetnega sklepa, odstranitev hernije diska, spinalne stenoze, korekcije skolioz, artroskopije, rekonstrukcije križne vezi, rotatorne manšete, epifiziolize/deze,…)
 • Kinesio taping, Nevromišični taping, Dynamic tape, Bandažiranje (terapija z elastičnimi, bandažnimi trakovi)
 • Mišična elektrostimulacija v rehabilitaciji, športu (terapevtska, protibolečinska, krepitvena stimulacija)
 • Komplementarne tehnike (celostni pristop)
 • Masaže (terapevtska, športna, sprostitvena)
 • Različni pristopi telesnih vadb kot del preprečevanja poškodb, rehabilitacije, nadgradnje telesne pripravljenosti (Yoga, Pilates,itd)

Metode /način dela

 • Potrebno je ugotoviti vzrok težav in ga poskušati odpraviti.
 • Obravnava človeka kot celote, ne le poškodovanega dela telesa.
 • Aktivno sodelovanje klienta je ključno za uspeh rehabilitacije.
 • Kvalitetno, zavedno izvajanje dnevnih aktivnosti, športa, dela in počitka so sestavni del terapij.
 • Fizioterapija je lahko zabavna.
 • Bolje je preprečiti kot zdraviti.
 • Nikoli ni prepozno, vendar ne odlašajmo.
Prostočasne aktivnosti - kajak
Prostočasne aktivnosti - kajak
Prostočasne aktivnosti - tek na smučeh
Prostočasne aktivnosti - tek na smučeh
Prostočasne aktivnosti - dramska igra (Slehernik)
Prostočasne aktivnosti - dramska igra (Slehernik)
Prostočasne aktivnosti - kolesarjenje
Prostočasne aktivnosti - kolesarjenje
Ostale novice

Brez sprememb ne pričakuj sprememb

Anže Sirc

NeDelo, 7. junij 2015 Novi svetovalec NeDela: Anže Sirc, diplomirani fizioterapevt, o ortopedskih težavah, preventivi in pravilni drži K sodelovanju smo povabili novega strokovnjaka, ki na Polikliniki UKC Ljubljana izvaja ambulanto fizioterapijo, zasebno pa dela tudi z vrhunskimi športniki. Odgovarjal … Se nadaljuje

NeDelo, 7. junij 2015 Novi svetovalec NeDela: Anže Sirc, diplomirani fizioterapevt, o ortopedskih težavah, preventivi in pravilni drži K sodelovanju smo povabili novega strokovnjaka, ki na Polikliniki UKC Ljubljana izvaja ambulanto fizioterapijo,..

Kontrolirano dinamično sedenje
Kontrolirano dinamično sedenje

Zavedajmo se sedenja!

Anže Sirc

Sedenje je sestavni del življenja in marsikdo presedi večji del dneva, zato bi bilo dobro vsaj malo pozornosti nameniti položaju, ki ga zavzemamo na stolu in se s tem izogniti nepotrebnim preobremenitvam.

Sedenje je sestavni del življenja in marsikdo presedi večji del dneva, zato bi bilo dobro vsaj malo pozornosti nameniti položaju, ki ga zavzemamo na stolu in se s tem izogniti..

ant. nagib medenice
ant. nagib medenice

Fizioterapija pri artrozi kolka in vstavitvi umetnega kolka

Anže Sirc

Po operaciji artrotičnega kolka in vstavitvi endoproteze se pričakuje, da bo pacient zaživel kvalitetnejše življenje. Pričakuje se zmanjšanje bolečine, lažje opravljanje prejšnjih dnevnih aktivnosti… A vedno se ne izteče tako. Operiranec ima težave in ko operater, splošni zdravnik oceni, da bi bilo vredno poizkusili s fizioterapijo, pacient z delavnim nalogom pride v našo ambulanto. Razmišljanje o fizioterapevtski obravnavi tovrstne problematike bom začel na začetku pojavljanja težav s kolkom.

Začetek artroze

Na artrotične spremembe v sklepu nas opozori kapsularni vzorec, ki pri kolčnem sklepu kaže največje omejitve v smeri giba notranje rotacije (NR), nato upogib (FLEX) in odmika (ABD), v..

Pravilna vzravnana drža
Pravilna vzravnana drža

Pomagaj si sam

Anže Sirc

Pomemben del terapije je posameznika seznaniti s tem, kako lahko omogoči telesu optimalno zdravljenje, kako prepreči ponovne poškodbe, preobremenitve...

Če znamo prisluhniti sebi, svojemu telesu (v kakšnem položaju se trenutno nahajamo, smo sključeni, napeti…), si lahko pomagamo sami. S kontrolirano držo in pravilno tehniko bi delo, športne aktivnosti opravljali..

Med predstavitvijo vaje
Med predstavitvijo vaje

Pravilna drža naj bo del vsakdana

Anže Sirc

Fizioterapevt Anže Sirc o pomenu preventive pri preprečevanju poškodb: Bolečina je le opozorilo, vzrok je lahko povsem drugje – Vedno je treba iskati vzrok za bolečino in ga skušati odpraviti.

Objavljeno v Nedeljski, 19.2.2014 (str. 17). Avtor: Meta Černoga. "Najbolj sem vesel, kadar s pomočjo fizioterapije s pacientom normalizirava zdravstveno stanje, da mu ni treba več jemati protibolečinskih zdravil ali da se..